Sekizbucuk

Ayla Filmi Almanya’da Krize Yol Açtı

Frankfurt Türk Film Festivali tarafından açılış filmi olarak belirlenen Ayla’yı izlemek için sinema salonunu dolduran kalabalık, son dakika kararıyla şok oldu. Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, Ayla’nın yapımcısı Mustafa Uslu’nun telefonla aradığını ve filmin gösterimine izin vermediğini bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Dairesi Başkanlığı’nın da devreye girmesine rağmen Mustafa Uslu kararından vazgeçirilemedi. Ayla’nın gösterimden çekilmesinden sonra Antalya Film Festivali’nde en iyi film ödülü alan Babamın Kanatları festivalin açılış filmi oldu.

Bu arada bazı seyirciler, Ayla’nın festivalden çekilmesini protesto ederek sinema salonundan ayrıldı. Festival yetkilileri de duruma sert tepki gösterdi. Daha sonra ise filmin yapımcısından olayla ilgili şu açıklama geldi:

“Ayla filmimizin açılış değil kapanış filmi olması yönündeki arzumuzu; sebepleriyle birlikte; festival komitesine ilettik. Ancak komite, filmimizi festivalin açılış filmi olarak göstermekte ısrar etmişlerdir. Ayla, 7 Aralık’ta Avrupa ve Asya’da gösterime girecektir. Filmimizin haklarını korumak ve gişesine zarar vermemek adına festival yetkililerine ilettiğimiz duruma anlayış gösterilmemiş, kamuoyunda olumsuz algı yaratılmıştır. Festivalde Ayla’yı izlemeye giden seyircileri de mağdur etmişlerdir. Bizlerin dışında gelişen bu durum için izleyicilerimizden özür dileriz.”