Sekizbucuk

Jared Leto’nun En İyi Filmleri

Jared Leto hakkında söylenebilecek en kapsamlı kelime sanıyoruz “yetenek”. Hakikaten de Jared Leto muazzam yetenekli bir insan. Yıllardır farklı farklı filmlerde izlediğimiz Leto aynı zamanda da Thirty Seconds To Mars adlı müzik grubunun vokali.

1971 yılında doğan Leto’nun ilk olarak oyunculuk anlamında öne çıktığı yapım 1994 yapımı olan My So-Called Life filmi. Jared Leto bu filmle beraber oyunculuk kariyerindeki adımlarını hızlandırırken aynı zamanda bizler için de harika bir oyuncuyu izleme şansını yarattı. Biz de Jared Leto’nun yer aldığı birbirinden güzel filmleri bir araya getirdik.

1 – Fight Club (Dövüş Kulübü) – (1999)

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter, Jared Leto, David Andrews, Meat Loaf…

IMDB Puanı: 8,8

Fight Club Konusu

“Oregon Üniversitesinde yüksek lisansını yapan Chuck Palanhiuk‘un uzak olmayan bir gelecekte geçen ve kafası karışık genç bir erkeği konu alan romanından yola çıkılarak çekilen Fight Club’ın baş karakteri ünlü bir otomobil firmasında iyi bir işe sahiptir. Tek düze yaşamı kronik uykusuzluk sorunuyla çekilmez bir hale gelmiştir. Ailesi ve yakın bir arkadaşı olmayan Jack, doktorunun tavsiyesi üzerine kanserli hastaların terapi grubuna katılır. Bu toplantılar esnasında Marla’yla tanışır. O da genç adam gibi hasta olmadığı halde grubun toplantılarına katılmaktadır. Jack’in ve Marla’nın çabaları tüketici kültürünün anlamsızlığına karşı bir duruştur. Jack’ın jenerasyonu ölü bir jenerasyondur. Bir yolculuk sonrası evinin yanmış olduğunu gördüğünde arayabileceği tek kişinin yolculuk sırasında tanıştığı sabun satıcısı Tyler Durden olması da adeta bunun bir kanıtıdır. İçilen birkaç biranın ardından park yerinde Tyler, kahramanımızı kendine vurması için kışkırtacaktır. Aralarında başlayan bu kavga Jack’in hayatını değiştirecektir. Bir süre sonra Jack, Tyler’ın yanına taşınır. Tyler’ın liderliğinde bir dövüş kulübünün kuruluşuyla bu kulüpte sayıları elliyi aşmamak kaydıyla genç erkekler birbirleriyle dövüşmeye başlayacaklardır. Kısa sürede popüler hale gelen kulüp ve Tyler Durden hızlı bir şekilde bu ölü jenerasyonun mesihi haline gelir.”

Fight Club Fragman

https://www.thenousdigital.com/yt/getvideo.mp4?videoid=SUXWAEX2jlg&format=ipad

2 – Requiem for a Dream (Bir Rüya İçin Ağıt) – (2000)

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Jennifer Connelly, Jared Leto, Ellen Burstyn, Marlon Wayans, Mark Margolis…

IMDB Puanı: 8,3

Requiem for a Dream Konusu

“Sara Goldfarb, TV bağımlısı dul bir kadındır. Oğlu Harry ise kız arkadaşı Marion ve uyuşturucu dağıtıcısı Tyrone’la takılan madde bağımlısı bir çocuktur. Sara, bir TV şovuna çıkmaya hak kazanır ve çok heyecanlıdır. Ödül olan kırmızı elbiseye girebilmek için kilo vermeye çalışır ve diyet haplarından kullanmaya başlar. Diğer yandan Harry ve arkadaşları hiç durmadan eroin ve kokain kullanmaya devam etmektedirler. Bu bağımlılıklar zamanla aileyi bir felakete sürükleyecektir.”

Requiem for a Dream Fragman

https://www.thenousdigital.com/yt/getvideo.mp4?videoid=mkYNhZvlHv0&format=ipad

3 – Lord of War (Savaş Tanrısı) – (2005)

Yönetmen: Andrew Niccol

Oyuncular: Nicolas Cage, Jared Leto, Ethan Hawke, Bridget Moynahan, Ian Holm…

IMDB Puanı: 7,6

Lord of War Konusu

“Şans sayesinde Yuri Orlov en büyük yeteneğini keşfeder, yasa dışı silah ticareti çeki temiz çıkan herkese mal verirken bir yandan da kardeşinin yardımıyla silah işindeki en büyük vurgununu gerçekleştirir. Bugüne kadar istediği her şeye ulaşmasını sağlayan hızlı zekası ve becerisi, ısrarla peşine düşen interpol ajanından da kurtulmasına yardımcı olur. Ancak cesaretinin zirvesindeyken müşterilerinin sağlayabileceğinden daha fazlasını talep edebileceğinin farkına varır ve zamanla korumaya çalıştığı insanlar üzerinde ölümcül bir sorumluluk haline gelir.”

Lord of War Fragman

https://www.thenousdigital.com/yt/getvideo.mp4?videoid=ke79K4bO4P8&format=ipad

4 – Mr. Nobody (Bay Hiçkimse) – (2009)

Yönetmen: Jaco Van Dormael

Oyuncular: Diane Kruger, Jared Leto, Juno Temple, Sarah Polley, Rhys Ifans

IMDB Puanı: 7,9

Mr. Nobody Konusu

“Başlıkta bahsi geçen Bay Hiçkimse, 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo adlı bir adam. Ölüm döşeğindeki Némo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. Tren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır? Bu karar, sonsuz sayıda olasılığı doğuracaktır… Ve pek çok gezegen, iki ölüm ve sevilecek kadınlar.”

Mr. Nobody Fragman

https://www.thenousdigital.com/yt/getvideo.mp4?videoid=mpi0qsp3v_w&format=ipad

5 – Dallas Buyers Club (Sınırsızlar Kulübü) – (2013)

Yönetmen: Jean-Marc Vallee

Oyuncular: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto, Denis O’Hare, Steve Zahn

IMDB Puanı: 8,0

Dallas Buyers Club Konusu

“Dallas Buyers Club filmi uyuşturucu bağımlısı ve HIV taşıyıcısı Ron Woodroof’un hayatından esinlenerek beyaz perdeye aktarılıyor. Ron Woodroof’a 1986 yılında AIDS yüzünden 30 günlük ömür biçilir. Teşhis sonrası FDA kurumundan yasal onaylı olarak kullanabileceği tek ilaç olan AZT’yi almaya başlayan Ron hızla ölümün eşiğine doğru sürüklendiğini fark eder. Çareyi ABD’de yasal olmayan ama dünyanın dört bir yanında bulunan, doğal ilaçlara başvurmakta bulur. Kendisiyle ilgilenen doktorlardan biri olan arkadaşı Eve Saks’ın da yardımıyla Ron farkında olmadan çevresindeki hastalar içinde bir iletişim ve satış ağı kurmuş olur. Dallas Buyers Club olarak bilinen bu oluşum FDA’nın tedavisi yerine alternatif tıbbı tercih edenlerin çaresi olur ve dahası hastalar üzerinde onaylı AZT’den daha çok işe yarar. Fakat durum çok geçmeden fark edilir ve ilaç firmaları ile FDA Ron’a karşı büyük bir savaş açar. Film 30 günlük ömrün kaldı dendikten sonra kendi doğal yöntemleriyle 2191 gün daha yaşamayı başaran Ron Woodroof’un kişisel mücadelesine odaklanıyor.”

Filmin başrol oyuncularından Matthew McConaughey En İyi Erkek Oyuncu dalında, Jared Leto da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar Ödülü kazandı.

Dallas Buyers Club Fragman

https://www.thenousdigital.com/yt/getvideo.mp4?videoid=U8utPuIFVnU&format=ipad