Sekizbucuk

Put Şeylere Filmi ile Onur Ünlü’den Yeni Bir Hareket

54. Ulusal Yarışma’da Onur Ünlü’nün yeni filmi Put Şeylere filminin gösterimi gerçekleştirildi. Ünlü, aslında İleri bir tarihte izleyiciyle buluşturmayı planladıkları, ancak yarışmaya katılmak için gösterim tarihini öne çektiklerini belirttiği yeni filmi Put Şeylere filminin gösteriminin ardından bir söyleşi gerçekleştirdi.

Ünlü, söyleşide yeni filmi Put Şeylere’yi bir manifesto olarak kurguladığını ve bu film öncülüğünde Demokratik Dramaturji adını verdiği yeni bir sinema hareketi oluşturmayı amaçladığını belirtti.

Son olarak Cingöz Recai filmi ile karşımıza çıkan Ünlü, bu yıl içerisinde dağıtımında sıkıntılar yaşadığı Kırık Kalpler Bankası ve Aşkın Gören Gözlere ihtiyacı Yok filmleriyle de karşımıza çıkmıştı. Filmlerin başarılı olup olmadığı hakkında tartışmalar bir tarafa dursun, Ünlü’nün son derece aktif bir sürecin içinden geçtiği aşikâr. Bu sene içerisinde Görünen Adam isimli Youtube dizisi ile de yönetimini izlediğimiz Onur Ünlü farklı projelere imza atmaya devam ediyor. Bu tutumunu Put Şeylere filmi ile de sürdüren Ünlü, filmin Türkiye Sineması’nda Demokratik Dramaturji ismiyle farklı bir ekol, bir hareket yaratmasını umuyor.

Ünlü, Put Şeylere filmini geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Leyla ile Mecnun dizisinin yapımcılarından Pınar Odabaşı Aktuğ’a ithaf ettiğini belirtmişti.

Put Şeylere, İstanbul’da yaşayan bir grup arkadaşın, hayatlarına bir el kamerasının girmesi sonucunda karmaşıklaşan ilişkileri ele alınıyor. Filmin başrollerinde Türkü Turan, Öykü Karayel, Öner Erkan ve Erkan Kolçak Köstendil yer alacak.