Sekizbucuk

Son Dönemlerde Yapılan Kore Yapımı Türk Dizileri

Güney Kore yapımı dizilerin ülkemizde büyük bir izleyici kitlesi var. Türk dizileri dururken, Kore dizilerine olan bu yönelimin bir çok nedenini sıralayabiliriz. Kore kültürü ile Türk kültürü birbirine çok benzeştiği için bu durum dizilere de yansıyor. İnsanlar Kore dizilerinde eski Yeşilçam filmlerindeki sıcaklığı ve samimiyeti buluyorlar. Günümüz Türk dizilerinin aksine, Kore dizileri Türk aile yapısına daha uygun olduğundan bu yönelim günden güne artıyor. Türk dizi yapımcıları da bunu farketmiş olacak ki son yıllarda birçok Kore dizisini Türk dizilerine uyarlamaya başladılar.

Birbirinden güzel Kore yapımı Türk dizileri listemizi sizleriçin derledik iyi seyirler.

1. Maral:En Güzel Hikayem – Panda and Hedgehog

TV 8’de yayınlanan dizinin, başrollerinde Hazal Kaya ve Aras Bulut İynemli’nin yer aldığı dizi 5 Mart 2015’te yayın hayatına başladı. Hayat dolu, güzel ve hırslı bir kadın olan Maral bir gün yöneticisi olmak istediği mağazanın pastanesinde garson olarak çalışmaya başlar. Burada çalışan deli dolu ve serseri çikolata şefi Sarp’a aşık olur.
17 bölümle final yapan dizi Panda and Hedgehog adlı Kore dizisinden uyarlandı.

2. Kiralık Aşk – Can Love Become Money

Star Tv’nin sevilen dizisi Kiralık Aşk 19 Haziran 2015’te başladı. Metin Balekoğlu’ndan sonra yönetmenliği Barış Yöş devraldı. Başrollerinde Barış Arduç, Elçin Sangu, Salih Bademci, Sinem Öztürk, Nergis Kumbasar ve Levent Ülgen yer alıyor. Fakir bir kız olan Defne garsonluk yaparak hayatını kazanmaya çalışırken abisini kurtarmak için paraya ihtiyaç duyduğu bir anda gelen teklifi geri çeviremez. Başarılı bir işadamı olan, aşka inanmayan Ömer’i kendisine aşık edip evlenmeye ikna etmek zorundadır. Ancak işler planladığı gibi gitmez ve kendisini yalanlarla çevrili kiralık bir aşkın içinde bulur.

Kore dizilerinden uyarlanan diziler arasında başarılı bir şekilde ilerlemiş nadir yapımlardan. Kiralık Aşk, Can Love Become Money adlı Kore dizisinden uyarlandı.

3. Çilek Kokusu – The Heirs

Star Tv’nin 2015 yapımı, yeni biten dizisi Çilek Kokusu’nun yönetmen koltuğunda Filiz Gülmez Pakman ve Adnan Güler oturuyor. Başrollerini Demet Özdemir, Yusuf Çim, Ekin Mert Daymaz, Mine Tugay, Mahir Günşiray ve Laçin Ceylan’ın paylaştığı dizi birbirlerine zıt hayatları olan Aslı ve Burak’ın tesadüflerle dolu hikayesini anlatıyor. Bodrum’da tesadüfen tanışan ve bir maceranın içine sürüklenen Aslı ve Burak İstanbul’a döndükten sonra Aslı’nın annesinin Burak’ın evinde hizmetçi olarak çalışması ile birlikte bir kez daha karşılaşır. Aşk da kaçınılmaz olarak gelir.

Tutmadığı için saati değiştirilen, daha sonra da final yapan dizi Güney Kore’nin en meşhur dizilerinden The Heirs’in uyarlaması.

4. Güneşi Beklerken – Boys Over Flowers

2013 yılında Kanal D’de yayın hayatına başlayan dizinin yönetmenliğini Altan Dönmez üstleniyor. Başrollerinde Hande Doğandemir, Kerem Bürsin, Yağmur Tanrısevsin, İsmail Ege Şaşmaz ve Ozan Osmanpaşaoğlu yer alıyor. İki iyi arkadaş olan Demet ve Jale, Cihan’a aşık olur. Demet’in Cihan’la birlikteliğinden hamile kalmasının ardından Cihan’a bunu söylemek için giden Jale gerçeği söyleyemez ve Cihan’la evlenir. Sevdiği adamın kendisini terkettiğini düşünen Demet kızı Zeynep’i doğurur ve Zeynep’e babasının kaybolduğu yalanını söyler. Jale aracılığıyla İstanbul’da bir iş bulan Demet, kızı Zeynep’le buraya yerleşir. Zeynep iyi bir koşucu olduğu için Jale’nin müdire olduğu kolejde okumaya başlar. Okulun sahibinin oğlu Kerem ile ilk günden tartışmaya giren Zeynep büyük bir savaşı başlatır.

54 bölüm süren dizi Güney Kore’nin ünlü dizisi Boys Over Flowers’tan uyarlanmıştı.

5. Paramparça – Autumn Tale

Show Tv’de yayınlanan dizinin yönetmen koltuğunda Filiz Gülmez Pakman oturuyor. Birbirine ikiz kadar benzeyen Alara ve Melek çok farklı kaderlere sahip iki genç kızdır. Alara zengin bir ailde büyümüş, her şeye sahip ama mutsuzdur. Melek ise yoksulluk görmüş, çok çalışmak zorunda kalmış güzel ve iyi kalpli bir kızdır. Bu iki genç kızın hayatlarının kesişmesiyle her ikisi de kendisini bambaşka bir maceranın içinde bulur. Oyuncu kadrosunda Kutsi ve Deniz Baysal’ı ağırlayan dizi reytinglerde istenen başarıyı yakalayamayınca yayından kaldırıldı.

Beyaz Yalan, Bride of the Century adlı Kore dizisinden uyarlandı.

6. Acı Aşk – Bad Love

Show Tv’de yayınlanan Acı Aşk dizisinin yönetmeni M. Çağatay Tosun. Oyuncu kadrosunda Selin Şekerci, Seçkin Özdemir, Sezgi Sena Akay, Alperen Duymaz gibi isimleri ağırlayan dizi Melek ve Bulut’un yaşadıkları imkansız aşkın yanında, aşkı arayan Sude ve aşkın fedakarlık ve cesaretle olabileceğini gösteren Ali’nin yollarının kesişmesini anlatıyor.

Dizi Bad Love isimli Kore dizisinden uyarlandı.

7. Kiraz Mevsimi – A Gentleman’s Dignity

4 Temmuz 2014’te Fox Tv’de yayın hayatına başlayan dizinin yönetmeni Eda Teksöz ve Aslı Kahraman. Dağhan Külegeç, Özge Gürel, Serkan Çayoğlu ve Nilperi Şahinkaya’nın başrollerini paylaştığı dizi romantik-komedi türünde. Öykü başarılı bir modacı olmak için çalışan, annesi ve erkek kardeşi ile birlikte yaşayan genç bir kızdır. En yakın arkadaşının abisi Mete’ye aşık olan Öykü onu başka bir arkadaşı Şeyma’ya kaptırır. Öykü tesadüfler sonucunda Mete’nin ortağı Ayaz ile karşılaşır. Çapkın bir adam olan Ayaz, Öykü’yle gitgide yakınlaşmaya başlar ve birbirlerine aşık olurlar.

A Gentleman’s Dignity isimli Kore dizisinden uyarlandı.

8. Kocamın Ailesi – My Husband Got a Family

Kocamın Ailesi Fox Tv’de yayınlanan, yönetmenliğini Kemal Uzun’un üstlendiği, Nuray Uslu, Verda Pars, Şeyda Delibaştarafından kaleme alınan komedi-aile dizisi. Başrollerinde Gökhan Alkan, Yeliz Kuvancı, Ayşenil Şamlıoğlu, Erman Okay, Yeşim Salkım gibi isimlerin yer aldığı dizi çocuklarından biri kayıp geleneksel bir ailenin, modern bir çiftin komşusu olmasıyla başlayan komik olayları anlatıyor. Anne ve babasını hiç tanımayan, evlatlık olarak verilen Tarık bu aileye hemen ısınsa da Yonca için bu kolay olmuyor. Tarık’ın bu ailenin kayıp oğlu olduğunu öğrendiklerinde ise işler iyice karışıyor.

2 sezon 52 bölüm süren dizi, My Husband Got a Family adlı Kore dizisinden uyarlama.

9. Baba Candır – What Happens to My Family

TRT 1’de yayınlanan dizinin yönetmenliğini Yusuf Pirhasan üstleniyor. Tayfun Güneyer’in kaleme aldığı dizinin başrollerinde Settar Tanrıöğen, Melis Tüzüngüç, Uraz Kaygılaroğlu ve Özgün Karaman’ı görüyoruz. Salih, eşini kaybettikten sonra üç çocuğuna hem annelik hem babalık yapmaya çalışan bir yufkacıdır. Çocuklarından Emrecan 12 yaşındayken Kapadokya’da bir nehirde boğulmak üzereyken onu Ceylan isimli bir kız kurtarır. 11 sene sonra Ulus parkında buluşacaklarına dair sözleşirler. Ancak Emrecan sözünü çoktan unutmuştur. Çocuklardan Egemen bir doktor olur ve Ece de bir şirkette yönetici asistanı olarak çalışmaya başlar.

2 Ağustos 2015’te yayın hayatına başlayan dizi halen devam ediyor. 53 bölüm süren dizi reytinglerde çok büyük bir başarı göstermiş, birçok ödülü de evine götürmüştü.