Sekizbucuk

The Square 3 Kasım 2017’de Vizyonda

Ruben Östlund, Altın Palmiyeli yeni filmi The Square ile bu kez sanat dünyasını tiye alıyor.

İsveç’in Oscar için aday adayı gösterdiği filmin yönetmeni Östlund’un “görselliği ve hikâyesiyle izleyiciyi kışkırtıp eğlendirecek zarif bir taşlama” olarak tanımladığı filmi, müzeler ve sergi alanlarının steril ortamını mekân alan Kare stilize görselliği, sivri yaklaşımı ve kavramsal sanatı ele alışıyla hem çok çarpıcı, hem de gerilimli.

Başrollerini Elisabeth Moss, Dominic West ve Claes Bang’in paylaştığı, İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un konuşma özgürlüğü, sanatsal özgürlükler, sosyal sansür vb. konuları İskandinav perspektifinde, politik ve sosyal bir çerçevede inceleyen bir film.

The Squre Filminin Konusu:

The Square, İsveç’te bir modern sanat müzesi küratörü etrafında gezinen bir öykü anlatıyor. Bir modern sanat müzesinde başarılı bir yönetici olan Christian, işini çok ciddiye almaktadır. The Square isimli sanat müzesinde yeni ve prestijli bir açılış yapılmadan bir kaç gün önce müze yağmalanır. Christian, olayın peşine düşer ama olaylar daha eğlenceli hale gelir ve kendisinin ahlaki sınırlarını sorgulamasına neden olur. Christian, bir yandan müzenin bu olaydan en az zararla çıkması için çalışırken, bir yandan da yeni yapılacak bir gösterimle ilgili olarak PR şirketiyle anlaşmaya çalışacaktır.

3 Kasım 2017’de vizyona girecek The Square fiminin fragmanı:

https://www.thenousdigital.com/yt/getvideo.mp4?videoid=h230cVfRtTw&format=ipad