Sekizbucuk

Bu Yaratıkları İzlemeyi Seviyoruz!

Çok sevdiğimiz bu canlılar iyi olsun, kötü olsun, korkutucu ya da çok sevimli olsun bir şekilde sevgimizi kazandılar. Özellikle bazıları o kadar ünlendi ki hala figürleri, oyuncakları yapılıyor. Holywood’un özellikle en büyük başarılarından biri de sanıyoruz bu tarz karakterleri çok farklı pazarlarda sevenlerine sunabilme becerisi. Kabul edelim sevdiğimiz bir karakterin ya da filmin, dizinin ürünlerini almayı seviyoruz.

Ancak bazı filmler, hem hikayeleri hem de yapım olarak sinema tarihinde geldikleri konum ile daha da özeller. Biz de onları hatırlayalım istedik.

İşte listemiz;

1 – Alien – (1979)

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Sigourney Weaver,  John Hurt,  Ian Holm,  Tom Skerritt,  Harry Dean Stanton…

IMDB Puanı: 8,5

1979 yapımı olan ve Ridley Scott’ın sinema tarihine adını yazdırdığı müthiş serinin ilk filmi listemizin açılışını yapıyor. Tabii ki Alien hakkında söylenecek en net şeylerden biri gerçekten artık herkes bir şekilde biliyor bu yaratığı.

Alien Filminin Konusu

“Görevini tamamlayarak Dünya’ya dönmeye hazırlanan kargo gemisi Nostromo‘nun beş erkek, iki kadın ve bir kediden oluşan mürettebatı özel kabinlerinde uykudadır. Bilgisayarların çevredeki bir gezegende yabancı bir yaşam türü tespit etmeleri üzerine uyandırılırlar. Yasalar, akıllı olabilecek her canlının araştırılmasını emretmektedir. Dallas (Tom Skerritt), Lambert (Veronica Cartwright) ve Kane‘den (John Hurt) oluşan ekip gezegene gittiğinde terk edilmiş bir uzay gemisiyle karşılaşır. Buldukları yumurta benzeri organizmaları incelerken, bir tanesi kırılır ve yengeç benzeri bir yaratık Kane’in yüzüne yapışır. Ekip gemiye döndüğünde Ripley (Sigourney Weaver), Kane‘i içeri almakta tereddüt eder. Karantina kuralları çok açıktır. Fakat mürettebat, arkadaşlarını kurtarmak için bu sorumluluğu alır.”

Alien Fragman

https://www.thenousdigital.com/yt/getvideo.mp4?videoid=LjLamj-b0I8&format=ipad

2 – E.T. – (1982)

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Drew Barrymore,  Peter Coyote,  C. Thomas Howell,  Henry Thomas,  Robert MacNaughton…

IMDB Puanı: 7,9

Bu filmle bir uzaylı hikayesini bambaşka bir açıdan anlatan sinema dünyasının dahi yönetmenlerinden Steven Spielberg’ün muazzam eserlerinden biri olan E.T. bu listenin yine olmazsa olmazlarından biri.

E.T. Filminin Konusu

“Meraklı bir uzaylı grubu, ziyaret etmek ve meraklarını gidermek üzere dünyaya gelirler. Geri dönüşleri esnasında aralarından bir kişiyi unuturlar. 3 milyon yılı uzaktan gelen bu sevimli yaratık korku içerisinde, hiç tanımadığı bir yerde tek başına kalmıştır. Elliot isimli, 10 yaşlarında bir çocuk, yapayalnız olan bu yaratığı sahiplenip evine götürmeye karar verir. Elliot, sadece E.T.’yi tanırken değil; önyargıları yıkmaya çabalarken de büyük bir efor sarf edecektir.”

E.T. Fragman

https://www.thenousdigital.com/yt/getvideo.mp4?videoid=qYAETtIIClk&format=ipad

3 – Gremlins (Gremlinler) – (1984)

Yönetmen: Joe Dante

Oyuncular: Phoebe Cates,  Corey Feldman,  Zach Galligan,  Dick Miller,  Polly Holliday…

IMDB Puanı: 7,2

Yıllarca hem sevimli hem de korkunç olabilecek bir canlı olarak ilk akla gelen canavarların hikayesi özgünlük açısından en özel filmlerden biri. Gremlinler korku filmi ile komedi filmi arasında müthiş bir köprü kuruyor.

Gremlins Filminin Konusu

“Onu asla ıslatmayın, parlak ışıklardan uzak durun ve ne kadar ağlasa daonu asla gece yarısından sonra beslemeyin. Genç Billy Peltzer yeni sevimli hayvanını alırken bunları öğrenmişti. Fakat Billy umduğundan çok daha fazlasıyla karşılaşacaktı.”

Gremlins Fragman

https://www.thenousdigital.com/yt/getvideo.mp4?videoid=XBEVwaJEgaA&format=ipad

4 – Beetlejuice (Beter Böcek) – (1988)

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Winona Ryder,  Alec Baldwin,  Michael Keaton,  Geena Davis,  Catherine O’Hara…

IMDB Puanı: 7,5

Beter Böcek, Beter Böcek, Beter Böcek demeyin sakın, yoksa başınıza belayı alırsınız…Tım Burton’ın kariyerinin tuhaf filmlerden oluştuğunu ama onu çok sevmemizin nedeninin de tarzından dolayı olduğunu belirtmeliyiz. Beter Böcek de Burton’ın sinemasını sevmemizin en büyük nedenlerinden biri.

Beetlejuice Filminin Konusu

“Genç ve mutlu bir çift olan Adam ve Barbara Maitland geçirdikleri trafik kazası sonrasında ölürler. Bu arada Charles ve Delia, kız kardeşleriyle birlikte New York’a gelerek Maitland’ların evlerini satın alırlar. Fakat Adam ve Barbara Maitland bu durumdan hiç hoşnut değildir. Birer hayalet olmalarına rağmen tecrübesizlikleri yüzünden yeni ev sahiplerini evden uzaklaştıramazlar. Son çare olarak en kötü hayalet Beter Böcek‘e başvururlar.”

Beetlejuice Fragman

https://www.thenousdigital.com/yt/getvideo.mp4?videoid=GuyNP-XyFHs&format=ipad

5 – King Kong – (2005)

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Adrien Brody,  Naomi Watts,  Jack Black,  Andy Serkis,  Thomas Kretschmann…

IMDB Puanı: 7,2

Lord of the Rings üçlemesi ile sinema dünyasının en yetenekli yönetmenlerinden biri olduğunu kanıtlayan Peter Jackson’ın elinden çıkan bu King Kong filmini listeye ekliyoruz çünkü yeniden çevrim olan King Kong ilk defa bu denli bir teknolojiyle karşımıza ilk defa çıkmıştı. King Kong’un hikayesini de göz önüne aldığımızda onu da çok sevdiğimizi, sevdiğinizi biliyoruz.

King Kong Filminin Konusu

Carl Denham, üzerinde çalıştığı filmini tamamlamak için olabileceği en mükemmel yerdedir. Kafatası Adası. Carl, uzun süre aradığı başrol oyuncusunu yeni bulmuştur. Bu talihsiz rolü üstlenecek olan kişi Ann Darrow’dur. Hiç kimse bu adada karşılaşacakları şeylerden haberdar değildir. Neden bu denli gizemli olduğunu da bilmezler ama kısa süre içinde bunun cevabını bulacaklardır. Bu gizli adada yaşayan bir dev goril vardır ve bu vahşi hayvan ansızın Ann’i ele geçirir. Ona aşkla bağlanır. Carl ve Ann’in yeni aşkı Jack Driscoll birlikte ormanın derinliklerine girip King Kong’u ve Ann’i bulmak zorundadırlar. Üstelik onları türlü yaratıklar beklemektedir.“

King Kong Fragman

https://www.thenousdigital.com/yt/getvideo.mp4?videoid=AYaTCPbYGdk&format=ipad