2019 Oscar Yabancı Dilde En İyi Film için başvurular başladı

OSCAR'ın "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisinde yarışmak üzere gönderilecek Türkiye adayı için başvurular açıldı.

2019 Yabancı Dilde En İyi Film Oscar adayları için başvurular açıldı. Gelecek yıl 91.’si düzenlenecek olan Akademi Ödülleri’nin (OSCAR) “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisinde yarışmak üzere gönderilecek Türkiye yapımı filmler için adaylar bu tarihten itibaren başvurularını gerçekleştirebilir. Ülkemizden yapılacak başvurularla ilgili seçim süreci geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Sanatsal Etkinlikler Komisyonu  (SEK) tarafından yürütülecek.

Geçtiğimiz yıl Ayla ile aday adayı olduğumuz, Şili filmi Fantastic Woman’ın kazandığı ödül için ülkemizde 1 Ekim 2017 – 30 Eylül 2018 tarihleri arasında ticari gösterime çıkmış/çıkacak olan filmler aday olarak başvurabilecek. Akademi Ödülleri (OSCAR) kuralları gereğince filmin, ticari amaçlı olarak birbirini takip eden şekilde en az yedi gün süre ile gösteriminin yapılması gerekiyor.

Seçici Kurul; ASİTEM, BİROY, BSB, FİYAB, SENARİSTBİR, SETEM, SESAM, SE-YAP, SİNEBİR, TESİYAP Sinema Meslek Birlikleri’nin yanı sıra ÇASOD, FİLMYÖN, SENDER, SİNESEN, SİYAD, SODER ve KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI SİNEMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ temsilcilerinden oluşuyor. Seçici kurul tarafından değerlendirilecek filmlerin başvuru formu ve şifreli online izleme linkinin ya da 17 adet dijital (DVD ya da harici bellek) kopyasının 23 Temmuz 2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar SEK sekretaryasına (SE-YAP veya FİYAB ofisine) ulaştırılması gerekiyor. Filmlerin yapımcıları, seçici kurul üyeleri için 30 Temmuz 2018 gününe kadar ayrıca özel gösterimler organize edebilecekler.

Seçici Kurul, “En İyi Yabancı Film Türkiye Adayı”nı en geç Ağustos sonuna kadar açıklayacak.

2018 Oscar Ödüllerini kazananlar belli oldu

2018 Oscar ödülleri sahiplerini buldu. Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda, Jimmy Kimmel'in sunumuyla gerçekleştirilen 90. Oscar Ödül Töreni'nde kırmızı halı rüzgarından sonra Oscar kazananlar da açı

2730

Yılın En Prestijli Ödülü Moonlight’ın Oldu

89. Oscar Ödülleri bu gece sahiplerini buldu. Yılın En İyi Filmi Ödülü Moonlight'a gitti. İşte kazananlar...

8204