Bu Hafta Sinema ve Dizi Dünyasındaki Gelişmeler

Bu haftaki sinema ve dizi dünyasında olan gelişmeleri sizler için derledik.

  • 24PAYLAŞIM
  • 3987OKUMA
sinema-magazin

Aktörler Taciz Skandallarını Protesto Etmek İçin 75. Altın Küre’de Siyah Giyinecek

Tüm aktrisler 75. Altın Küre’ye siyah giyinerek Hollywood taciz skandalını protesto etme kararı almıştı. Şimdi ise bu protestoya Hollywood aktörleri de katılma kararı aldı.

2017 yılı sona eriyorken bu yıla damga vuran en büyük olay şüphesiz ki Hollywood’da ortaya çıkan taciz olaylarıydı. Weinstein Company’nin başındaki isim Harvey Weinstein ile başlayan olay ardı ardına gelen itiraflarla büyüdü. Kevin Spacey, Louis C.K., Sylvester Stallone, Andrew Kreisberg, Brett Ratner ve Jeffrey Tambor gibi ünlü isimlerin de yer aldığı liste giderek uzamaya ve büyümeye devam etti. Geçtiğimiz günlerde ise Hollywood’un ünlü aktrisleri bu skandalı protesto etmek için 75. Altın Küre’ye siyah giyinerek katılma kararı almıştı. Hollywood oyuncularının stilisti Ilaria Urbinati, Instagram hesabında yaptığı bir paylaşımla bu protestoya erkek oyuncuların da katılacağını söyledi. Urbinati’nin çalıştığı isimlerden biri olan oyuncu Dwayne ‘The Rock’ Johnson ise bu açıklamayı onayladı.

Aktör Matt Damon’ın Babası Hayatını Kaybetti

Aktörün temsilcisi Jennifer Allen, Matt Damon’ın babası Kent Damon’ın ölüm haberini 23 Aralık’ta The Boston Globe gazetesine doğruladı. Damon’ın babası 14 Aralık’ta hayatını kaybetmiş ancak basına bildirilmeden önce iki haftaya yakın bir süre beklenilmesi uygun görülmüş. Çoklu miyelom olarak adlandırılan ve nadir görülen bir kemik iliği kanserinden mustarip olan Kent Damon yıllardır bu hastalıkla savaşıyordu. İlerleyen kanser sonunda kemiklere zarar verdi ve sağlıklı kan hücrelerinin üretimini etkiledi. İlk tanısı 2010’da yapılan hastalık bir süre stabil durumda ilerlese de, Kent’in durumu durumu son aylarda ciddi şekilde kötüye gitmişti.

Hugh Jackman’den Wolverine Rolü Hakkında Yıllar Sonra Gelen Şaşırtıcı Açıklama

wolverine

Günümüzde Hollywood’da çizgi roman filmleri temelde en tutarlı performans gösteren filmler diyebiliriz. Bugünlerde bu tarz filmler gişe rekorları kırarken, 2000 yılında ilk X-Men’in de benzer bir başarıya imza atacağını kimse tahmin etmiyordu. O zamanlar, çizgi roman film uyarlamalarının gerçekten işe yarayıp yaramayacağı belli değildi. Bu durum, prodüksiyonla ilgilenen herkes için ciddi bir endişe kaynağıydı. Hatta birisi filmin yıldızlarından Hugh Jackman’a tam bir başarısızlık için hazır olması gerektiğini bile söylemiş.

Jackman şunları söylüyor: “İlk filmin çekimlerini bitirdiğimi hatırlıyorum ve Hollywood’da olan bir arkadaşım bana gelerek, ‘Dostum, film hakkında çok iyi şeyler duymadım. Gerçekten ortaya çıkmadan önce kendine başka bir proje ayırmalısın,’ dedi. Elimde yaklaşık 4 aylık bir boşluk vardı, o da bu konuda ısrar ediyordu. ’Sadece başka bir şey bulduğundan emin ol, çünkü film vizyona girdikten sonra kendini dipte bulabilirsin.’ Yanıldığını gördüğünde çok mutlu oldu. O dönemde hiç kimse gerçekten çizgi roman türünün böyle sükse yapacağını bilmiyordu.” Açıklamasını yaptı.

Korsan İndirilmede Game of Thrones Yine Zirvede

Bu sene daha az bölümle karşımıza çıkan Game of Thrones, korsan indirilme konusunda yine bildiğimiz gibi. Yedinci sezonunda bölüm başına ortalama 10.26 milyon insanın ekran karşısına geçtiği televizyonun tartışmasız en popüler dizisi, 6. kez üst üste korsan yoldan en çok indirilen dizi oldu.
Listede her sene gördüğümüz dizilerin dışında yeni eklenen diziler de mevcut. Popülerliği bir anda tavan yapan Rick and Morty, sekiz sene sonra yeni sezonuyla hayata döndürülen Prison Break ve sene başında izlediğimiz Sherlock listeye yeni katılan diziler.

Listenin tamamı şu şekilde;

1. “Game of Thrones”
2. “The Walking Dead”
3. “The Flash”
4. “The Big Bang Theory”
5. “Rick and Morty”
6. “Prison Break”
7. “Sherlock”
8. “Vikings”
9. “Suits”
10. “Arrow”

Kıvanç Tatlıtuğ ‘Prison Break’ Uyarlamasında Rol Alacak

Kıvanç-Tatlıtuğ

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü köşe yazısında Kıvanç Tatlıtuğ’u ekranlara geri döndürecek projeyi açıkladı.
Ali Eyüboğlu’nun gündem yaratan yazısına göre Kıvanç Tatlıtuğ, Ay Yapım tarafından prodüksiyonu gerçekleştirilecek olan Prison Break uyarlamasının başrolünde olacak.

Daha önce “Hadi Be Oğlum” setinde Kıvanç Tatlıtuğ ile konuştuğunu söyleyen Eyüboğlu, bu sohbet sırasında Tatlıtuğ’un Ay Yapım ile el sıkıştığını ve senaryo okumalarına başladığını açıklamıştı. Bugün ise yazardan, senaryonun hangi diziye ait olduğu haberi geldi. Buna göre Ay Yapım, ünlü hapishane dizisi Prison Break’i uyarlamak için hareket geçmiş ve ilk görüşmeyi FOX Türkiye ile yapmıştı. Ay Yapım ve Kıvanç Tatlıtuğ, FOX’la prensipte anlaşıp el sıkıştılar ve iş sözleşmenin imzalanmasına kaldı.

Eyüboğlu yazısını şöyle sürdürdü: Ancak Tatlıtuğ gibi bir ismi FOX’a kaptırmak istemeyen kanallar oyuncuya, son anda reddedemeyeceği kadar para, kaçırmak istemeyeceği kadar cazip bir proje sunarsa veya FOX Türkiye ile Ay Yapım arasında sorun çıkarsa ‘Prison Break’in Türkiye adaptasyonu tarih olur. Çünkü ‘Prison Break’ın hakları diziyi Amerika’da yayınlayan FOX News Corporation’da… Aksi halde sonbaharda başlayacak yeni yayın döneminde Kıvanç Tatlıtuğ, ‘Prison Break’le FOX’un yeni starı olur.

Eva Mendes ve Ryan Gosling Sonunda Evlendi mi?

Eva Mendes ve Ryan Gosling uzun süredir birlikte olmalarına rağmen haklarında en az şey bilinen çiftlerden biri. İkili Babadan Oğula (The Place Beyond the Pines, 2012) filminin setinde tanışmış ve o tarihlerde ilişkileri başlamıştı.

Eva-Mendes

2011 yılının Eylül ayından beri ilişkileri olan çiftin 2014 ve 2016 doğumlu Esmeralda Amada ve Amada Lee isimli iki kızları bulunuyor. Yakın çevrelerinin ve magazin dinyasının ne zaman evleneceklerini merak ettikleri çiftten aralıklarla bazı haberler sızıyor.

Son olarak gizlice evlendikleri yönündeki haberler yayılan çift, iddiaya göre sadece aile bireylerinin ve yakın arkadaşlarının katıldığı gizli bir törenle dünya evine girdiler. Kendileri bu bilgiyi yalanlasalar da, iddialar çok sağlam bir kaynaktan geliyormuş. Gosling ve Mendes, Hollywood’da ilişkilerini en gizli yaşayan çiftlerden biri olarak biliniyor ve özel yaşamlarında birlikte görüntü vermemek için ciddi çaba sarf ediyorlar.

Last Jedi’da En Duygusal Sahneleri Carrie Fisher Yazmış

Yönetmen Rian Johnson’la yapılan bir röportajda, Johnson, Fisher’ın çok iyi bir senaryo doktoru olduğunu ifade etti: “Çok parlak bir yazar, inanılmaz bir zihni var. Evine giderdim, yatağa otururduk ve saatlerce senaryo üzerinde çalışırdık. Zihinlerimizle onunla beraber bir akış oluyordu, şiir gibi. Sadece onun dediğini yazıyordum ve 6 saat sonunda elimizde güzel bir diyalog oluyordu. ”

star-wars-last-jedi

Duygusal sahnelerden biri olan Luke ve Leia’nın yıllar sonra tekrar karşılaşma anının arkasında da Fisher varmış.
“Bir anda ortaya çıkan esprilere de bayılırdı. Uzun süre oturduktan sonra “o an”da: “Saçımı değiştirdim” sözünün arkasında tabii ki o vardı.”

Önemli sahnelerden biri de Amiral Holdo’nun kendini feda etme anıydı şüphesiz. Bu sahnede de Leila’nın şükranlarını sunması tamamen kendisi tarafından yaratılmış. Bu sahne için Johson, Fisher ve Laura hep beraber çalışmış.

Box Office: Aile Komedisi Yine Zirvede

aile-arasında

Türkiye gişe verilerine göre 22-24 Aralık haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği olmadı. Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan “Aile Arasında”, bu hafta da yerini korudu. Yerli filmlerin galibiyetini sürdürdüğü bu haftada listede 4 yeni film kendine yer buldu.

Bu hafta listenin ilk 3’ünün tamamı yerli yapımlardan oluşuyor. Listenin bu haftaki galibi de bol yıldızlı yerli komedi Aile Arasında oldu. Gülse Birsel’in senaryosunu üstlendiği, başrollerinde Engin Günaydın ve Demet Evgar’ın yer aldığı yerli komedi, 4. hafta kapanışını 374.107 seyirci ile yaparak, bu hafta da zirveyi kaptırmamış oldu. Listenin 2. filmi yerli romantik dram filmi Acı Tatlı Ekşi oldu. Buğra Gülsoy ve Özge Özpirinçci başrollü romantik dram açılışını 154.689 seyirci ile yaptı. Listenin 3. filmi önümüzdeki yılın Oscar yarışında “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisinde ülkemizi temsil etmesi için gönderilen, ancak ön elemeyi geçemeyen Ayla oldu. Kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken savaş dramı 9. hafta kapanışını 108.360 seyirci ile yaptı. Böylece film, 9. haftasında da aynı yerini korudu ve toplamda 5 milyonluk seyirci rakamını geçmeyi başardı.

Listenin 4. sırasında vizyonun animasyon kontenjanından bir yapım yer buldu. Arenalarda savaşmak yerine ovalarda çiçek koklama hayali kuran koca yürekli boğa “Ferdinand”ın eve dönüş hikayesi, açılışını 101.367 seyirci ile yaptı. 5.sırasına oturan film ise, uzak galaksilerdeki savaşları seyircilerle buluşturan uzun soluklu bilim kurgu serisi Star Wars’un 8. devam halkası Star Wars: Son Jedi oldu. Yoluna Rey, Finn ve Poe gibi yeni nesil kahramanlarla devam eden üçlemenin yeni devam halkası 2. hafta kapanışını 97.795 seyirci ile yaptı

Ridley Scott “Blade Runner 2049” Hakkında Konuştu: “Çok Uzun”

blade-runner-2049

“Alien: Covenant” ve “Blade Runner 2049” ile gişede beklediğini bulamayan Ridley Scottyürütücü yapımcılığını üstlendiği Blade Runner 2049 hakkında konuştu. Yeni filmi “All The Money in the World” için Al Arabiya ile konuşan Scott’a bu konuyla ilgili de soru yöneltildi. Filmin gişede beklentileri karşılamadığını kabul eden yönetmen, muhabirin “Bunu neye bağlıyorsunuz?” sorusuna “Film yavaş. Uzun, çok uzun. Ben olsam yarım saatini keserdim.” şeklinde cevap verdi.

Filmin yönetmeni Denis Villeneuve de daha önce yaptığı bir röportajda bu konudan şöyle bahsetmişti: “Hala sindirmeye çalışıyorum. Filmim daha önce almadığım kadar iyi eleştiriler aldı. Daha önce hiçbir filmim bu kadar beğenilmemişti. Fakat aynı zamanda Amerika gişesi de hayal kırıklığı oldu, bu doğru, çünkü bu filmler pahalıya mal oluyor. Yine iyi bir gişe yapacak ama yeterli olmayacak. Bence bunun sebebi insanların bu evrene o kadar aşina olmamasıydı. Ve film de uzun. Bilmiyorum, bu konu benim için hala bir muamma.”

Blade Runner 2049, 150 milyon dolarlık bütçesine karşılık ABD’de 91 milyon, tüm dünyada ise 258 milyon dolar kazanmıştı. Bakalım Ridley Scott yeni filmi All The Money in the Worldile gişede nasıl bir performans gösterecek. All The Money in the World, 23 Şubat 2018’de Türkiye’de vizyona girecek.

“The Sound of Music”in Louisa’sı Hayatını Kaybetti

The Sound of Music’te Louisa karakterini canlandıran Heather Menzies-Urich hayata gözlerini yumdu.

The-Sound-of-Music

Toronto doğumlu Heather Menzies-Urich, The Sound of Music’te yaramaz Louisa’yı oynadığında yalnızca 15 yaşındaydı. Julie Andrews ve Christopher Plummer’ın başrollerini paylaştığı 1965 yapımı müzikal film En İyi Film Oscar’ı dahil olmak üzere 5 Oscar kazandı. Aktris “Dragnet 1967” ve “Logan’s Run” gibi dizilerde rol almasına rağmen kariyeri hiçbir zaman büyük bir patlama yaşayamadı. Bir reklam çekiminde tanıştığı aktör Robert Urich’le 1975 yılında evlendi. Eşi 2002 yılında hayatını kaybetti.

Bir ay önce beyin kanseri teşhisi konan Kanadalı oyuncu 68 yaşında hayatını kaybetti. The Sound of Music’ten rol arkadaşı Kym Karath attığı tweet’te şunları yazdı: “Bu akşam sonsuz bir üzüntüyle doluyum. Değerli arkadaşım ve The Sound of Music’teki kardeşim Heather Menzies hayata gözlerini yumdu. Yıkıldım.”

Aktrisin oynadığı filmler arasında Hawaii (1966), How Sweet It Is! (1968), Hail, Hero! (1969), The Computer Wore Tennis Shoes (1969), Sssssss (1973), Red, White and Busted (1975), Piranha (1978) ve Endangered Species (1982) bulunuyor.

Christopher Plummer’ın “All The Money In The World” Rolüne Patty Jenkins Yardım Etmiş

“All the Money in the World”deki rol değişimine Patty Jenkins’in yardım ettiği ortaya çıktı.

Patty-Jenkins

Hatırlayacağınız üzere Kevin Spacey’e yapılan suçlamalardan sonra aktör “All the Money in the World” filminden çıkarılmış ve yerine Christopher Plummer getirilmişti.

Filmin vizyon tarihinden yalnızca altı hafta önce gerçekleşen bu rol değişiminde Wonder Woman’ın yönetmeni Patty Jenkins’in parmağı olduğu ortaya çıktı.

The Hollywood Reporter’a konuşan filmin yazarı David Scarpa, konuyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. “Oyuncu ajanslarına ‘Ridley Scott 90 yaşındaki birini oynayacak bir aktör arıyor.’ diye gittiğinizde hemen hemen herkes hangi filmden bahsettiğinizi anlayacaktır.” Peki bu kadar büyük bir olayı nasıl gizli kapaklı halledersiniz? Elbette bir meslektaşınızdan yardım alırsınız. Bu durumda o meslektaş da TNT dizisi “One Day She’ll Darken” için oyuncu arayan Patty Jenkins’ti. “Ridley Scott’ın casting temsilcileri de oyuncu ilanını bu dizi adına yapıp yapamayacaklarını sordular. Yani ilan ‘Patty Jenkins 90 yaşında birini arıyor.’ şeklinde oldu. Yani bu şekilde hallettiler.”

Neyse ki bunca uğraş boşa gitmedi. 88 yaşındaki aktör Christopher Plummer yeniden çekimleri yalnızca 10 günde tamamladı ve bir de Altın Küre adaylığı kazandı. 3 Altın Küre adaylığına sahip All the Money in the World ülkemizde 23 Şubat 2018’de vizyona girecek.

All The Money İn The World Her şeye Rağmen Vizyona Giriyor

Zengin kadrosuyla dikkat çeken "All the Money in the World"ten son fragman yayınlandı.

3892

Kevin Spacey Gündeminde Sular Durulmuyor

Kevin Spacey başrolünü oynadığı “All the Money in the World” filminden çıkarıldı.

3325