12. Dağ Filmleri Festivali 27 Ekim’de İstanbul’da Başlıyor

Bu yıl 12’inci yılını kutlayan Dağ Filmleri Festivali, 27-29 Ekim 2017 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.

  • 18PAYLAŞIM
  • 3007OKUMA

Dağ Kültürü Derneği tarafından düzenlenen, doğa, keşif, macera ve belgesel sinema tutkunlarını bir araya getirecek festivalde ödül rekortmeni filmlerin yanı sıra macera ile adrenalin dolu 13 farklı film gösterilecek.

Türkiye’nin, doğa, keşif ve macera konulu, ilk ve tek film festivali olan Dağ Filmleri Festivali, 27 Ekim 2017 tarihinde İstanbul Beyoğlu‘nda, izleyicileriyle buluşacak. 3 gün sürecek festivale bu yıl Beyoğlu Aynalıgeçit ev sahipliği yapacak.

Festival Seçkisi Fark Yaratan 13 Filmden Oluşuyor

Dünya festivallerinde gösterilen yüzlerce film arasından belirlenen 2017 seçkisi 13 filmden oluşuyor. Seçkide; rafting, dalış, dağcılık, kaya tırmanışı, base jump, kayak, deniz kanosu, dağ bisikleti gibi doğa sporları belgeselleri ve gezi, keşif, insan hikayeleri yer alıyor.

Geniş bir izleyici kitlesine hitap eden Dağ Filmleri Festivali dağ ve doğa bilincine dikkat çekerek, ulusal dağ ve doğa belgeselciliğine katkı sağlıyor, doğa kültürü alanındaki önemli bir boşluğu dolduruyor.

12. Dağ Filmleri Festivali Programı

27 Ekim 2017 – CUMA

Metronomic

19:30  AÇILIŞ Töreni
20:00 AÇILIŞ Filmi – Metronomic (16’)

2013 Sonbaharında, Gorges du Verdon, Fransa’da bir buluşmadayız. “Uçan Fransızlar” dublör ekibi Compagnie 9.81 hava dansçıları, Radio Monkey grubundan müzisyenler ve Barak Films ekibi ile buluşuyor. Yetenekli bir grup sanatçı ve üst düzey sporcu, riske adanmış bir senfoninin, görsel sanatlar ve şiir arasındaki boşluğa ithafen bir ilahinin parçası oluyorlar.

28 Ekim 2017 – CUMARTESİ

CerroTorre

13:00 – CerroTorre (101’)

Nefes kesen Patagonia’da geçen filmde, dünyanın en genç tırmanış dünya şampiyonu David Lama, bir zamanlar dünyanın en zorlu parkuru olarak adlandırılan Cerro Torre dağında tırmanışa hazırlanıyor.

Bir Proje: Mina

15:00 – Bir Proje: Mina (32’)

Project Mina, profesyonel tırmanışçı Mina Leslie-Wujastsyk’ı 2013 Dünya Tırmanış Kupa’sında takip ediyor. Kararlılık, çaba, kendini adama ve kendi yolunu bulma üzerine, binlerce kişi tarafından izlenen dünya kupasından tırmanış sekanslarıyla dolu bir film. Project Mina, en zorlu antrenman programları bile başarıyı garantilemediğinde en iyilerden biri olmak için ne gerektiğini araştırıyor.

Bazari Ar Aris

15:00 – Bazari Ar Aris (28’)

Beş arkadaş Gürcistan Kafkaslarına doğru yola çıkıyor. İki paraşütçü (Manu Brechignac & Boris Medina, iki dağcı (Yann Borgnet & Yoann Joly), ve bir kameraman (Pierre-Emilio Medina). Bu kültürün bin bir farklı etkileyici yüzünü keşfetmek için duydukları derin istek ve Birbirlerine verdikleri destek, onları sıra dışı buluşmalara ve efsanevi maceralara sürüklüyor.

Rebei Dağı Projesi

15:00 – Rebei Dağı Projesi (19’)

Haziran 2014, Rebei Dağı, Katalonya, İspanya. Uluslararası bir “İp Atlayıcıları” ekibi, (Rock&Rope – Ukrayna, Pyrenaline – Fransa, ve High Jump – İspanya) İspanyanın en büyük duvarından atlamaya kararlı. Kendilerini bir tırmanış ipine bağlı olarak korkunç bir boşluğa bırakacaklar ve serbest düşüş dünya rekorunu kıracaklar! Baraka Films bir hafta boyunca bu ekibin peşinden gitti ve performansın hazırlıklarını kayıt altına aldı.

Tom

18:00 – Tom (67’)

Dolomitlerde babası ile bir kampingde yaşayan Tom, İngilizlerin en ünlü yüksek irtifa dağcılarından biri olan Alison Hargreaves in oğludur. Tom, annesi K2 de hayatını kaybettiğinde 6 yaşındaydı ve yaşadığı bu üzücü olaya rağmen iyi bir tırmanıcı olmaktan başka bir hayal kurmadı.

Jurek

20:00 – Jurek (73’)

Jerzy Kukuczka 24 Ekim 1989 da Lhotse tırmanışı sırasında hayatını kaybetti. Bu tırmanışı, onun Himalayalara para, uygun ekipman ve uluslararası bir şöhretle gidebildiği ilk seferiydi.

29 Ekim 2017 – PAZAR

Streif

13:00 – Streif (99’)

Büyülü kent Kitzbühel de 2013 yılında düzenlenen Hahnenkamm Yarışları enerjik ve eğlenceli bir parti ile sona ermişti. Bunun nedeni tüm sporcuların yarışı tek parça bitirmenin coşkusunu yaşamasıydı. Sporcular Streif yarışlarını kazanmak için mükemmel bir tekniğe ve olağanüstü cesarete sahip olmaları gerektiğini biliyorlar ve onu en büyük meydan okuma olarak görüyorlardı.

Moffat Operasyonu

15:00 – Moffat Operasyonu (20’)

Operation Moffat ilhamını ve zekasını, Britanya nın ilk kadın dağ rehberi olan Gwen Moffat ın renkli tırmanış hayatından alıyor. İnsanlar yerine dağlar, güvenlik yerine macera ve düzen yerine karmaşa tercihleriyle boğuşan Gwen in en sevdiği Britanya rotalarını yazar Claire Carter ve film yapımcısı Jen Randall, tırmanarak, koşarak ve yüzerek dolaşıyor. Film, röportajlar, daha önce görülmemiş arşiv dosyaları ve gerçek aksiyon sahneleri ile 91 yaşındaki Gwen in farklı veya güzel bir şey bulma heyecanına eşlik ediyor.

Aleut Adaları’nda Deniz Kanosu

15:00 – Aleut Adaları’nda Deniz Kanosu (36’)

Rusya’dan Alaska’ya kadar uzanan Aleut Adalarını kano ile geçmeyi bugüne kadar kimse geçmeyi başaramadı. Kaşif Justine Curgenven ve Sarah Outen kimsenin yaşamadığı bu 20’den fazla küçük adanın arasından geçerek 2500 kilometreden fazla yol kat etmek için yola çıkıyor.

Metronomic

15:00 – Metronomic (16’)

2013 Sonbaharında, Gorges du Verdon, Fransa’da bir buluşmadayız. “Uçan Fransızlar” dublör ekibi Compagnie 9.81 hava dansçıları, Radio Monkey grubundan müzisyenler ve Barak Films ekibi ile buluşuyor. Yetenekli bir grup sanatçı ve üst düzey sporcu, riske adanmış bir senfoninin, görsel sanatlar ve şiir arasındaki boşluğa ithafen bir ilahinin parçası oluyorlar.

Citadel

18:00 – Citadel (48’)

“Dağ Tanrısı” olarak da anılan “Citadel”, Büyük Alaska Sıradağlarının ulaşılmayan köşelerinden birinde kalan 3000 metrelik bir zirve. Neacola Dağları kötü hava koşulları ve çok uzak bir bölgede olması nedeniyle çoğunlukla keşfedilmemiş bir yer. Citadel güzel olduğu kadar ölümcül de. Aynı zamanda sürekli kötü hava şartları hüküm sürüyor ve çığ tehlikesi oldukça yüksek.

Panaroma

18:00 – Panaroma (28’)

2014 Temmuzunda, Edu Marin hayatının en zorlayıcı projesine adımını attı: “Panaroma”yı tırmanmak. Alex Huber ve 61 yaşındaki babası Fransico Marin Novato tarafından keşfedilen rota, Tre Cime di Laveredo Doğal Yaşam Parkındadır ve 500 metrelik hattı ile dünyanın en zor duvarlarından biri olarak görülür.

MATTERHORN: Uçan Kadının Rüyası

20:00 – MATTERHORN: Uçan Kadının Rüyası (52′)

Wingsuit pilotu Geraldine Fasnacht, uçmayı öğrendiğinden bu yana Matternhorn’un zirvesinden uçma hayali ile yaşıyor. Üst düzey pilotluğunun verdiği avantaj ve arkadaşı Julien Meyer’in ona katılması birlikte ikili, Matterhorn’un zirvesinden yapılacak ilk uçuş olacak için harekete geçiyor. Bu belgesel iki arkadaşın bu hayale ne kadar profesyonel ve büyük bir ciddiyetle yaklaştığını gösteriyor.

Vizyon Filmleri – 3 Kasım 2017

3 Kasım 2017'de gösterime girecek olan 6 filmi sizler için derledik. İşte haftanın filmleri...

3133

Bu Gece Evde Korku Filmi İzlemek İçin 5 Neden

Cadılar Bayramı’nda evde kalıp korku filmi partisi düzenlemeye ne dersiniz?

4039

Cadılar Bayramı’na Özel Korku Film Önerileri

Ülkemizde seküler bir kutlama haline Cadılar Bayramı için bir parti planınız yoksa, 31 Ekim akşamını korku filmleri eşliğinde bir Halloween gecesine dönüştürebilirsiniz.

3913

Vizyon Filmleri – 27 Ekim 2017

27 Ekim'de gösterime girecek olan 4 filmi sizler için derledik. İşte haftanın filmleri...

9758